Tengku Ahmad Badli Shah CEO baharu Agrobank - ulekmayang.com

Agrobank mengumumkan pelantikan Tengku Ahmad Badli Shah Raja Hussin sebagai Presiden/Ketua Pegawai Eksekutif Agrobank berkuatkuasa 3 Januari 2022.

Berbekalkan 29 tahun pengalaman dalam bidang perbankan dan kewangan, Tengku Ahmad Badli Shah merupakan seorang yang berkaliber dan berpengalaman serta mempunyai sejarah prestasi yang membanggakan dalam industri.

Sebelum berkhidmat di Agrobank, beliau telah memegang pelbagai jawatan pengurusan kanan di beberapa institusi kewangan di Malaysia iaitu Pelaburan Mara Berhad, Kuwait Finance House dan HSBC Bank Malaysia Berhad.

Pengerusi Agrobank, Datuk Mustapha Buang berkata, pihaknya amat mengalu-alukan pelantikan Tengku Ahmad Badli Shah dalam menerajui tampuk pimpinan di Agrobank.

“Kami yakin menerusi pengalaman luas beliau dalam perancangan strategik, pembangunan perniagaan, perundangan dan pembiayaan patuh syariah, ditambah pula dengan kemahiran kepimpinan akan mengukuhkan lagi kedudukan Agrobank sebagai sebuah peneraju institusi kewangan pertanian terkemuka di Malaysia.

“Pihak Lembaga Pengarah Agrobank juga yakin beliau mampu memacu dan menerajui fasa penting Agrobank, seterusnya membantu komuniti yang kurang mendapat perhatian serta mengubah landskap kewangan berasaskan pertanian melangkaui perbankan,” katanya dalam satu kenyataan.

Original Article

Berkaitan

spot_img

PENAMAAN CALON: 8 NOV 2021
PENGUNDIAN AWAL: 18 NOV 2021
PENGUNDIAN: 20 NOV 2021

spot_img
spot_img

PENAMAAN CALON: 6 DIS 2021
PENGUNDIAN AWAL: 14 DIS 2021
PENGUNDIAN: 18 DIS 2021

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stay on op - Ge the daily news in your inbox