[Video] Empat pengedar dadah cuba lari berjaya ditangkap - ulekmayang.com

KUCHING: Empat lelaki warga tempatan yang cuba melarikan diri apabila diperiksa sepasukan pihak polis pada petang semalam di dapati positif dadah jenis Amphetamine dan Methamphetamine.

Ketua Polis Daerah Kuching, Ahsmon Bajah berkata pasukan serbuan Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik (BSJN) dan Bahagian Siasatan Jenayah (BSJ) dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Padawan bersama D9 IPK Sarawak telah membuat satu serbuan berkenaan di Jalan Satok, di sini pada petang semalam.

“Semasa usaha menghentikan sebuah kereta jenis Proton Wira yang dinaiki keempat-empat suspek berkenaan, suspek telah bertindak melanggar tiga buah kereta orang awam dan sebuah kenderaan polis.

“Bagaimanapun, pasukan polis telah berjaya bertindak menghentikan kenderaan suspek dan menangkap keempat-empat suspek berkenaan,” katanya.

Kesemua suspek berusia lingkungan 20 hingga 34 tahun dan hasil pemeriksaan polis turut menemui dadah jenis syabu seberat 103 gram dan Erimin 5 (64 biji) bernilai keseluruhan sekitar RM13,200.

“Kesemua suspek kini turut ditahan di bawah Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952 dan Seksyen 15 (1)(a) Akta Dadah Berbahaya, rekod turut mendapati suspek mempunyai rekod lampau dadah dan jenayah,” tambahnya.

Jika disabitkan kesalahan dibawah Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952 diperuntukkan hukuman mati mandatori.

Berkaitan

spot_img

PENAMAAN CALON: 8 NOV 2021
PENGUNDIAN AWAL: 18 NOV 2021
PENGUNDIAN: 20 NOV 2021

spot_img
spot_img

PENAMAAN CALON: 6 DIS 2021
PENGUNDIAN AWAL: 14 DIS 2021
PENGUNDIAN: 18 DIS 2021

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stay on op - Ge the daily news in your inbox