[Video] Lori bawa muatan kertas langgar 11 buah kereta - ulekmayang.com

SEREMBAN – Sebanyak 11 buah kereta yang sedang berhenti di persimpangan lampu isyarat dilanggar oleh sebuah lori 10 tan yang membawa muatan kertas gulung seberat lebih kurang lapan tan dalam kejadian di Jalan Persiaran Pusat Bandar, Nilai dekat sini petang tadi.

Ketua Polis Daerah Nilai, Superintenden Mohd. Fazley Ab Rahman berkata, lori berkenaan telah dipandu oleh seorang lelaki berumur 26 tahun yang dalam perjalanan dari Melaka menghala ke Beranang, Selangor.

“Pada pukul lebih kurang 5.50 petang telah berlaku satu kemalangan jalan raya di persimpangan lampu isyarat Jalan Persiaran Pusat Bandar melibatkan sebuah lori melanggar 11 buah kereta yang sedang berhenti di persimpangan lampu isyarat tersebut.

“Kejadian dipercayai berlaku apabila lori yang dipandu mengalami masalah brek menyebabkan hilang kawalan dan terbabas melanggar deretan kenderaan yang sedang berhenti di lampu isyarat merah,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Menurutnya, susulan kemalangan itu, seorang lelaki yang merupakan pemandu salah sebuah kereta mengalami kecederaan ringan iaitu luka di kepala.

“Bagaimanapun, pemandu lori dan pemandu kereta yang lain tidak mengalami sebarang kecederaan. Hasil ujian saringan air kencing ke atas pemandu lori juga mendapati dia negatif dadah,” katanya.

Kes disiasat di bawah Seksyen 43 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Dalam pada itu, Mohd. Fazley menasihatkan orang awam agar memandu dalam keadaan yang selamat dan patuh kepada kelajuan yang ditetapkan terutama ketika musim perayaan Hari Raya Aidilfitri ini.

 

Berkaitan

spot_img

PENAMAAN CALON: 8 NOV 2021
PENGUNDIAN AWAL: 18 NOV 2021
PENGUNDIAN: 20 NOV 2021

spot_img
spot_img

PENAMAAN CALON: 6 DIS 2021
PENGUNDIAN AWAL: 14 DIS 2021
PENGUNDIAN: 18 DIS 2021

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stay on op - Ge the daily news in your inbox